Upplandsbondens
Andersson & Tillman

 

Pressmeddelande
2014-01-22

 

Premiär för närproducerat eko-kött i Uppsala


Från och med idag kommer uppsalaborna att kunna köpa ekologiskt kött som är producerat på gårdar runt Uppsala. Tills nu har utbudet varit antingen närproducerat eller ekologiskt. Ett nytt samarbete mellan Upplandsbondens och Andersson & Tillman ändrar på den saken.

 

– Vi tror på en växande ekomarknad och vi vet sen länge att Uppsalaborna helst köper kött som är närproducerat, säger Ulf Tillman. Samarbetet med Upplandsbondens gör det möjligt att satsa på ekologiskt och samtidigt behålla vår lokala profil. Det är en win-win-lösning som alla tjänar på.

 

För Upplandsbondens är det nya samarbetet efterlängtat.
– Det är fantastiskt roligt att få samarbeta med Andersson & Tillman som är erkänt duktiga på kött och som har en stor kundkrets i Uppsala med omnejd, säger Inger Gauffin, ordförande i Upplandsbondens. Vi tror också att det här samarbetet kommer att öka försäljningen av ekologiskt kött i Uppsala.

 

Eko-satsningen har en tydlig kvalitetsprofil och slaktdjuren kommer att väljas ut med omsorg. Till att börja med väljer man ut sex fina köttrasdjur per vecka och det köttet kommer att märkas med både Upplandsbondens och Andersson & Tillman och säljas i fyra-fem butiker som visat särskilt stort intresse för satsningen. Totalt handlar det om cirka 1800 kilo nötkött per vecka. Nästa ekoprodukt på väg in är lammkött.
– Vi börjar i lite mindre skala för att successivt öka i takt med att marknaden växer, säger Ulf Tillman.

 

 

För ytterligare information, se www.upplandsbondens.se eller www.andersson-tillman.se eller kontakta:

Tommy Öhman, marknadsansvarig Upplandsbondens, telefon: 0708 – 11 91 30
Inger Gauffin Carlsson, ordförande Upplandsbondens, telefon: 0709 – 58 77 22
Ulf Tillman, vd Andersson & Tillman, telefon: 0767 – 88 45 01

 

 

 

 

 

 

Andersson & Tillman bildades 1996. Sedan juli 2012 ingår även slakterierna Lövsta Kött Ab samt Faringe Kött & Slakt AB i koncernen. Upplandsbondens har funnits sen 2006 och samlar idag ett 100-tal ekologiska köttproducenter i Uppland.

 

Klicka på bilderna för att ladda ner högupplösta versionen för tryck.

 

 

Premiär för närproducerat ekokött i Uppsala. Ett nytt samarbete mellan Upplandsbondens och det uppländska kött-och charkföretaget Andersson & Tillman banar vägen för närproducerat ekokött i uppsalas butiker.

Fr.v. Tommy Öhman och Inger Gauffin Carlsson från Upplandsbondens samt Ulf Tillman, vd för Andersson & Tillman.


 

Det närproducerade eko-köttet kommer att vara märkt med både Upplandsbondens och Andersson & Tillman.

 

 

 

Foto: Lasse Modin