Kött älskar grytor

Vem kan motstå en mustig gryta? Den är mättande och värmande, och blir bara bättre om den får stå över natten och riktigt suga åt sig alla smaker. Dessutom är det lätt att lyckas. Så här gör du:

1) Börja med att bryna köttbitarna i en stekpanna.
2) Lägg sedan över dem i grytan, tillsätt buljong och krydda efter behag (eller recept). Låt det sedan sjuda under lock, inte koka.
3) Mot slutet lägger du i grönsaker, rotfrukter, svamp etc. Dessa bör inte koka mer än 10-20 minuter.

Hur lång tid tar det?

Det beror på vilket kött du väljer. Till en gryta fungerar i stort sett vad som helst. Här är en tabell över bra grytkött och rätt tid:

NötköttTid
Högrev45-60 min
Bog60-90 min
Ytterlår60-90 min
Grytbitar60-90 min
Rostbiff45 min
Griskött
Skinka20-30 min
Bog20-30 min
Grytbitar20-30 min
Kalv
Bringa30-45 min
Bog30 min
Rygg30-45 min
Lamm
Lammstek30 min
Grytbitar30-45 min

Inga konstighter
bara riktigt bra
ekologisk mat