Konsten att använda ugnen
Det är lätt att laga en stek i ugn. Det viktiga är att hålla koll på innertemperaturen (se tabell nedan).
Så här gör du:
1) Krydda köttet. Stick in termometern, den ska sitta i mitten av steken.
2) Lägg köttet i en ugnsform och stek i ugn tills termometern nått rätt innertemperatur.
Klart!
Du kan göra en stek av i princip vilket kött som helst, här har du en lista över köttsorter och temperatur:
| Nöttkött | Innertemp | Ugnstemp |
| Helstekt oxfilé | 55-70 grader | 175 grader |
| Bog, fransyska | 70-75 grader | 125-175 grader |
| Rostbiff av: Bog, innanlår, rostbiff | 60-70 grader | 125-175 grader |
| Kalvstek | 70-75 grader | 175 grader |
| Lammstek | 65-75 grader | 175 grader |
| Griskött | ||
| Bog | 75 grader | 175 grader |
| Fläskfilé | 65-70 grader | 175 grader |
| Karré | 80 grader | 75 grader |
| Kotlett | 65-70 grader | 175 grader |
| Skinka | 70-75 grader | 75 grader |